Na jó, még mielőtt megköveznének vagy máglyára vetnének: tökéletesen egyetértek azzal, hogy a dohányzás egészségtelen, káros szenvedély, függőség, rabság, az emberiség elleni vétek, ráadásul a bőrt is öregíti... Nem kétséges, még ma le kéne szokni, és bizonyára jobb lenne az életem.

De az is tagadhatatlan, hogy a dohányzásnak vannak jó oldalai is. És itt most nem arra gondolok, hogy a dohányosoknak azért jó, mert ha idegesek, egyszerűen rágyújtanak, és ettől már félig-meddig meg is nyugodtak. A nemdohányosnak ehhez minimum törnie-zúznia kell, vagy csak ordítania egy nagyot, haját tépnie, jobb esetben meditálnia. Na most mindezek mondjuk az utcán vagy egy munkahelyen egyrészt kivitelezhetetlenek, másrészt röhejesek.

De mint említettem, nem erre akarom felhívni a figyelmet. Hanem arra, hogy miért jó busz/villamos megállóban rágyújtani. Még akkor is, ha történetesen a 2 percenként közlekedő 4/6-os villamost várjuk. Még akkor is, ha közben lefagynak az ujjperceink. Hogy miért? Tiszta pszichológia.

Mert ha az ember rágyújt, és pont akkor jön a busz/villamos, akkor megvan az öröm: milyen hamar megérkezett a jármű, mehetek dolgomra. Cserébe igazán kicsinyke áldozat eldobni egy alig megkezdett cigarettát. Nem beszélve azokról a takarékos dohányosokról, akik ilyenkor diszkréten és óvatosan elnyomják a cigit, és visszateszik a dobozba (van, aki csak elsüllyeszti a zsebében), majd a következő átszállásnál folytatják az élvezkedést.

A másik esetben pedig, amikor nem jön az a fránya tömegközlekedési eszköz, az embernek legalább az a sovány kis vigasza megmarad, hogy a várakozás végtelen percei alatt 1-2 cigarettát nyugodtan el tudott szívni.

Tehát: bunkóság vagy sem, én bizony ezentúl is rágyújtok majd a buszmegállóban. Persze csak amíg le nem mondok róla végleg az egészségem érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogdosag.blog.hu/api/trackback/id/tr141709168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása